Foto: Maja Suslin / SCANPIX.
fotboll

Henriksson: Asllani ska starta

4:08 min

Klockan 20.45 i kväll går de svenska fotbollsdamerna in i OS-turneringen mot Sydafrika. Ett lag som Sverige enligt Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson ska dominera mot.

Sydafrika ser på förhand ut att vara det svagaste laget i gruppen med Sverige, Japan och Kanada. Därför är en svensk seger av vikt i kväll.

– Det är jätteviktigt. Framför allt att få känslan av att man är ett vinnande lag. Ett lag som lyckas med sina saker, framför allt offensivt. Den här lagslagsvåren har inte varit särskilt perfekt. Sverige behöver känna att man har flytet och en bra känsla i laget, säger Richard Henriksson.

Några stora överraskningar är inte att vänta i Sveriges startelva. Men på vänster yttermittfält är det konkurrens mellan Kosovare Asllani, Marie Hammarström och Antonia Göransson. Richard Henriksson vet vem han vill se där:

– I den här matchen ska man använda sig av Kosovare Asllani. Hon har kvaliteter som det inte finns så mycket av annars i det svenska laget. Hennes genombrottsstyrka och att hon hela tiden vill dribbla.

En väntad matchbild är enligt Richard Henriksson att Sverige går ut och dominerar.

– Jag förväntar mig och kräver av det svenska laget att det tidigt ska sätta sin prägel. Thomas Dennerby har varit noga med att poängtera att han vill se ett svenskt landslag som pressar motståndarna högt upp i banan och vinner boll, och det hoppas jag också att vi får se.

Martin Svensson
martin.svensson@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista