Mjällby riskerar tappa fler anfallare

Om en vecka går låneavtalet med Erton Fejzullahus holländska klubb ut och serienian Mjällby kan bli av med flera av sina toppspelare till hösten.

Mjällby AIF, som just nu ligger på nionde plats i fotbollsallsvenskan, riskerar att mista flera av sina toppspelare.

Laget kan tappa fyra av sina forwards under hösten.

Om en vecka går avtalet med holländska NEC Nijmegen ut gällande lånet av Erton Fejzullahu.

Efter höstsäsongen har Pär Ericsson och Marcus Ekenberg spelat ut sina kontrakt och för den fjärde anfallsspelaren i Mjällby AIF – Moestafa El Kabir – handlar det bara om ett läkarutlåtande innan han flyttar till Ukraina och spel i FC Karpaty Lviv.

Mjällbys förhandlingar med Erton Fejzullahu har strandat och då hjälper det inte att den allsvenska föreningen har en köpoption i handen.

Kommer inte Mjällby och spelaren överens om storleken på lönekuvertet, så återvänder Erton Fejzullahu om en vecka till NEC Nijmegen.

Ytterligare spelare kan försvinna. Marcus Ekenberg förkastade för en vecka sedan Mjällbys kontraktserbjudande och efter att ha kontrat med ett motbud, så har det varit tyst mellan parterna.

Pär Ericsson, succélånet från IFK Göteborg har hittills gjort sex mål i årets allsvenska, har ett avtal som går ut 1 december. Här har det inte skett några samtal om framtiden än mellan parterna.

Mjällby räknare Moestafa El Kabir som förlorad. Mjällbyforwarden hade stor framgång under sin första sejour i Mjällby och den italienska serie A-klubben Cagliari lånade Moestafa El Kabir under en säsong med en tillhörande köpoption.

Skador medförde att Cagliari drogs sig ur och från den 1 augusti är Moestafa El Kabir åter Mjällbys spelare.

Men tillvaron i Mjällby lär bli kortvarig.

FC Karpaty Lviv har redan gjort upp de ekonomiska delarna med Mjällby och med Moestafa El Kabir och nu är det ytterligare läkarundersökningar som ska göras innan kontraktet är undertecknat.

Det är en krånglande rygg som gör att affären drar ut på tiden och Moestafa El Kabir har rest till Sverige för att få skadan undersökt.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se