Fotomontage. Bilder från Scanpix.
tennis

Lindstedt ställs mot Djokovic i dubbeln

Sveriges herrdubbelpar, Robert Lindstedt och Johan Brunström, inleder mot superstjärnan Novak Djokovic och Viktor Troicki, Serbien. Sofia Arvidsson ställs mot ryskan Vera Zvonareva i damsingeln.

Det svenska paret är oseedat i turneringen, medan serberna är seedade som åtta.

Novak Djokovic, som nyligen var världsetta i singel under lång tid, har bara vunnit en enda ATP-titel i dubbel. Det var 2010 med israelen Jonathan Erlich på gräset i Queens, London. Men Djokovic känns betydligt trubbigare som dubbel- än som singelspelare.

Viktor Troicki är 31:a i världen i singel och har också bara vunnit en dubbeltitel i karriären, även han 2010, med tysken Christopher Kas inomhus i Bangkok.

Det blir ännu tuffare för Sofia Arvidsson, som i damsingeln får möta 14-rankade ryskan Vera Zvonareva. Hon var i final i både Wimbledon och US Open 2010. Hon har vunnit tolv WTA-titlar, men ingen i år. I Eastbourne för en kort tid sedan fick hon bryta en match med en axelskada. Hennes status just nu är ett stort frågetecken.

Några höjdpunkter från singelspelet blir herrettan Roger Federer mot colombianen Alejandro Falla, Serena Williams mot serbiskan Jelena Jankovic (två f.d. världsettor) och Maria Sjarapova mot isrealiskan Shahar Peer.

Lottningen till mixedturneringen görs först på tisdag. Där ska Lindstedt och Arvidsson spela tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista