Foto: Scanpix, montage: Radiosporten
Orientering

Billstam vann - Alexandersson leder totalen

3:38 min

När den fjärde etappen avgjordes tog Annika Billstam OK Linné sin andra raka seger på årets Oringen.

Billstam var i mål 3 sekunder före totalledaren Tove Alexandersson Stora Tuna och trea blev Helena Jansson Leksand 1 min och 8 sekunder bakom.

– Jag gjorde lite krokar i inledningen, men försökte att hänga i och tycker att jag hade bra tryck i slutet. När jag sprang ute i skogen så kändes det som att jag hade varit ute en evighet, så det var en överraskning att jag fick en så bra tid säger Billstam.

Tove Alexandersson är 1min och 35 sekunder för ryskan Tanja Ryabkina och Helena Jansson är trea  2 min 34 sekunder bakom. Dagens segrare Annika Billstam går ut som 4:a 5 och 17 bakom.

– Det är bara att gå ut och göra ett säkert lopp men ändå försöka spara lite krafter till spurten, om Tanja skulle komma ikapp säger Tove Alexandersson.

I herrklassen blev det upplagt för långdistanskungen Olav Lundanes Norge i och med att Thierry Georgiou tvingats ge upp. Olav vann etappen med 2min före Gustav Bergman OK Ravinen och inför jakt starten är Olav 4 min 41 sekunder totaltvåan Bergman.

Bosse Magnusson
bo.magnussons@sr.se

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista