Jörgen Persson. Foto: Robert Tennisberg/Radiosporten
bordtennis

"Mycket bättre lottning kan jag inte få"

5:01 min

Jörgen Persson, 46 år gör sitt sjunde OS. Denna gång går han in som oseedad i turneringen, men han har fått en gynsamm lottning.

Jörgen Persson går in i bordtennisturneringen på lördag kväll klockan åtta. Han möter då vinnaren i kvalmatchen mellan nigerianen Segun Toriola och kanadensaren Andre Ho.

Vid avancemang väntar kroaten Andrej Gacina i andra omgången, och ryssen Alexander Shibajev i en eventuell tredje match.

Pär Gerell är den andre svensken i herrsingelturneringen.

Han inleder mot El-Sayed Lashin från Egypten kvart i sex på lördag kväll.

I en eventuell andra omgång får Gerell möta den kroatiske veteranen Zoran Primorac. Och vinnaren där möter den tredjeseedade japanen Jun Mizutani i tredje omgången.

Inför sitt sjunde OS har Persson haft problem med en vad och smärtor i ryggen inför OS.

– Det är en ny erfarnehet. Inför de andra spelen har jag inte haft några problem. Framförallt har jag inte fått några turneringar innan på grund av skadorna. Det är skönt att spela lite matcher innan mot de bästa i Europa, då får man kvitto på vart man ligger säger Persson till Radiosporten.

Hur är formen då?

– Det känns ganska bra, nu rör jag mig obehindrat. Jag känner ingenting i vaden längre, men lite med servereturer och det snabba spelet som känns lite osäkert. Jag ska försöka träna med lite olika motståndare för att komma igång lite bättre. När jag och min tränare kör så vet man hur bollarna kommer, det viktiga är att man kan få träna med annat motstånd.

Vad är det du söker i ditt spel?

– Det är mycket grejer som sker på instinkt, att man inte funderar utan att man tar rätt beslut när serven kommer. När jag servar är jag med direkt och man backar ut direkt, istället för att stå och vänta på att motståndaren ska göra något.

I år är första gången som singelspelet drar igång före dubbelspelet, något som Persson inte är helt nöjd med.

– Jag hade föredragit att börja med lagspelet, då går man in på ett lite lugnare sätt. Är man inte i ordning och är med från start är det slut väldigt snabbt.

Vad tycker du om lottningen?

– Mycket bättre kan jag inte få eftersom jag inte stöter på några av de seedade. Att vara oseedad och få en sådan lottning, det är inget jag kan klaga på.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se
Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista