Foto: Jessica Gow/Scanpix
simning

Sarah Sjöström har medalj i siktet

1:27 min

Redan den första OS-dagen är det dags för ett av Sveriges stora medaljhopp. Sarah Sjöström inleder sin jakt i bassängen.

100 meter fjärilsim är en gren där det numera finns stora blågula förhoppningar. Men de största förhoppningarna har nog Sjöström på sig själv.

— Första dagen är det bara försök och semifinal, så då är det viktigt att jag simmar bra och tar mig vidare till finalen som går dagen efter, säger den redan rutinerade 18-åringen.

Även om siktet är inställt framåt så kan lördagens tävlingar ge en fingervisning om formen.

– Jag får se vilka tider jag gör och ungefär vart jag ligger. Redan under den första dagen så blir det viktigt med resultat och sånt där

Sjöströms uppladdning stördes av en förkylning. Men uppehållet från bassängen har snarare haft en positiv effekt, enligt Sjöström.

– Jag tyckte jag kände mig starkare när jag kom tillbaka efter vilan. När jag kommit igång så kände jag mig starkare i vattnet 

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista