1 av 5
Starten av herrarnas linjelopp i cykel i London-OS 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 5
Britterna vädrar cykelguld i herrarnas linjelopp. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
3 av 5
Spanska, italienska och schweiziska cyklister vid OS-starten i linjeloppet. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
4 av 5
Radiosportens Martin Sundelius, på plats vid herrarnas linjelopp i cykel (OS 2012). Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
5 av 5
Martin Sundelius medieposition vid herrarnas linjelopp i cykel under OS i London. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

Äntligen har mitt första OS cyklat igång

Mark Cavendish, Chrstopher Froome eller färske Tour de France-vinnaren Bradley Wiggins? Britterna har stora chanser till guld när herrarnas linjelopp i cykel nu är igång.

Jag är här för att bevaka Gustav Larsson, OS-silvermedaljören i tempo från i Peking ska inte ha något med tätstriden att göra nu i linjeloppet.

Men vi kommer att får en indikation på hur formen är inför onsdagens tempolopp i Hampten Park.

Kolla in bildspelet ovan. Jag sitter alldeles vid start- och målområdet och stortrivs i solskenet på min första olympiska tävling på plats som reporter.

Herrarnas linjelopp startar och går i mål i The Mall i centrala delarna av London. Det är skönt, att efter fyra dagar i Stratford (där Olympic Park, mediakontoret och Radiosportens hotell ligger), äntligen få komma iväg och se andra delar av London.

Radiosportens Robert Tennisberg direktrefererar från herrarnas linjelopp under dagen, så slå på OS-kanalen P4!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista