Ciao tutti!

Äntligen – för man blir lite som en gammal cirkushäst som går och skrapar med hovarna innan ljuset tänds i manegen och det är dags att visa upp sig.

I Radiosportens fall handlar det förstås om att låta. Prata, prata, prata. Förmedla bilder till er som inte ser det vi ser på ett sätt som gör att ni ändå känner att ni är där (eller snarare här). Äntligen är OS igång!

Ända sedan Per Johansson och Magnus ”Bagarn” Johansson förmedlade OS-truppen har jag gått och väntat på den här första OS-matchen. Danmark, ett lag vi genom åren haft oerhört tufft mot. Men där det blev seger för ett par veckor sedan med 28-19 – utklassning.

I eftermiddag blir det annorlunda. Träning är en sak, när det gäller handlar det om att hantera nerver och stress. Att inte börja kika på resultattavlan. Linnea Torstensson får gärna vara den där cirkushästen som plötsligt frustar och flammar. Som flyger fram som en furie genom det danska försvaret. Ett fysiskt praktexemplar på 186 cm med ett skott som inte ens skulle göra bort sig på pansarregementet i Strängnäs.

Förresten, det kvittar vem som kliver fram. Bara tillräckligt många gör det. En flygande start för handbollsdamerna vore förstås mumma. Tjejerna är i en oerhört tuff grupp där varje lite poäng, kanske varje enskilt mål, i slutänden kan vara skillnaden mellan att åka hem eller spela kvartsfinal.

Jag säger som Per Johansson brukar säga:

Nu kör vi!!!