1 av 2
2 av 2

Trafikkaos stängde in Radiosport-reporter

Det dröjde inte mycket mer än ett par timmar. Sedan var trafikkaoset under OS i London ett faktum.

Radiosportens Linn Nenzén hamnade mitt i det antiklimax som utspelade sig på en av mediebussarna på väg från London till Eton Dorney, där roddtävlingarna i OS avgörs.

Rutten ska normalt ta en timme. När klockan var strax efter kl 13 satt Nenzén fortfarande på bussen – efter nästan fem timmar på väg genom gatorna i London.

– Vi åker bara runt-runt i London utan att komma ut.

– Chauffören talar i komradio med någon sambandscentral, men för varje nytt direktiv han får så kommer vi fram till en ny avspärrning, sade Linn Nenzén på telefon vid strax efter kl 13.

På samma buss fanns ett tiotal medierepresentanter som samtliga blev flera timmar försenade till roddtävlingarna. Hur många andra bussar som drabbats är oklart.

– Det är kaos här, folk skäller på chauffören som i sin tur pratar med någon centralt. Avspärrningarna beror på cykeltävlingen, herrarnas linjelopp, men de verkar inte ha klart för sig vilka vägar som är öppna och vilka som är avstängda, sade Linn Nenzén.

OS-arrangörerna har medvetandegjorts om problemen men hade strax efter lunch inget svar på hur problemen uppstått.

Radiosportens chef Jakob Sillén:

-Att trafiken är komplicerad är alla medvetna om, men att det här skulle uppstå dag 1 av OS på grund av en cykeltävling som varit inplanerad i flera års tid är både märkligt och under all kritik.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista