Foto: Jack Mikrut/Scanpix
OS - bordtennis

Gerell ska in i rampljuset

4:19 min

Pär Gerell går in i bordtennisens singelspel under lördagen. Och 30-åringen är beredd på uppmärksamhet.

Störst fokus inför bordtennisturneringen har legat på veteranen Jörgen Persson som gör sitt sjunde OS. Men bakom honom har Pär Gerell smugit sig med, någonting som kan vara positivt enligt Gerell.

– Jag ska försöka prestera nu, och gör jag bra resultat kommer uppmärksamheten. Det är rätt skönt att ligga lite bakom här och låta honom få den mesta uppmärksamheten.

Jörgen Persson har legat framför Gerell under hela hans karriär, någonting som både har för- och nackdelar.

– Det är klart att det är kul. Men sen är det ju så att det nästan bara fokuserats på JO och Jörgen. Jag och Jens (Lundquist) har ju gjort bra resultat ibland, och då kommer det aldrig fram. Och det är klart att det är tråkigt, samtidigt som han är en fantastisk idrottsman och förtjänar all uppmärksamhet.

Om Gerell vill kliva fram så krävs framgångar i OS. Under lördagen ställs han mot en en egyptier som rankas som en av Afrikas bästa bordtennisspelare.

– Jag vet att jag torskar om jag inte spelar bra. Så jag har fullt fokus på den matchen, och så får vi se hur långt det räcker, säger Gerell som har kvartsfinal som målsättning.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista