1 av 2
Trafikstockning i centrala London under OS 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 2
Alexander Vinokourov (i turkosblå dräkt) spurtar hem OS-guldet i herrarnas linjelopp 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

Trafikkaos i London - "Bring in the germans"

En  och britterna snuvades på de "givna" cykelmedaljerna i herrarnas linjelopp. OS har börjat med en slakmota för värdnationen.

Radiosportens mångårige reporter och referent Mats Strandberg har myntat många halvt mytomspunna uttryck. Bland de mer kända är hans utbrott mot en OS-funktionär i Aten under sommar-OS 2004:

– Bring in the germans!

Detta sagt i affekt och som en konsekvens av det något oorganiserade arrangemanget i bordtennisarenan. Till saken hör att Strandberg gillar Tyskland och tycker (med all rätt) att de är duktiga på att organisera och arrangera stora mästerskap.

Här i London ligger detta citat nära till hands efter att min kollega Linn Nenzén fastnade i trafiken på sin väg till roddarenan i Eaton i lördags morse.

Själv hade jag större tur med trafiken när jag drog till paradgatan The Mall i centrala London för att följa herrarnas linjelopp i cykel.

Där var det tänkta att Storbritannien köra hem OS-guldet genom spurtkanonen Mark Cavendish eller färske Tour de France-segraren Bradley Wiggins.

 och besvikna britter lommade hem från läktarna illa kvickt.

På min busstur därifrån fastnade jag i ett trafikkaos (se bild ovan), men förseningen stannade tack och lov vid några minuter.

Kanske ska vi vänta med att kalla på tyskarna? Och det är knappast läge (med tanke på historien) att skrika "bring in the germans" här i London...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista