Ciao tutti!

Sent igår kväll kom beskedet – Therese Islas-Helgesson får lämna OS efter ett fotledsbrott.

Det var inte utan att det kom en liten tår ur det ärrade journalistögat då. Inte hon, igen. Det är inte rättvist. ”Helge” fick lämna OS i Peking för en skada efter en (1) match. Hon fick lämna VM i Brasilien för en skada utan att ha spelat en enda match. Och så det här. Det är inte rättvist.

Islas-Helgesson är en hänsynslös spelare. Mot sig själv och mot motståndarna. En genombrottsspelare som kan ta en smäll eller tre bara det ger utdelning för laget. Det var bara det att när hon skadade sig nu så var det ingen smäll, ingen kollision. Hon skulle sätta i foten på väg framåt när hon halkade framåt. Kanske lite svett på planen efter någon tidigare incident, vad vet jag.

Däremot tror jag mig veta att det fälldes en och annan tår på svenskornas förläggning igår kväll. Ett gäng som svetsats samman i timmar, dagar, veckor tappar en dimension i spelet – och en kompis.

Det är upp till resten av gänget att slicka såren efter förlusten mot danskorna. Inte gräva ner sig för att toppnationer som Norge och Frankrike väntar. Och ta emot Angelica Wallén, som ersätter ”Helge” med öppna armar.

För så är ju idrotten – när någon försvinner så ger det en möjlighet för någon annan att visa upp sig. Ta chansen att visa att ”det var fel att jag inte var med från början”. Rättvist? Nja, men en del av idrotten som egentligen bara innehåller två typer av idrottare – vinnare och förlorare. Ja, och så skadade idrottare.

Kör hårt med rehaben, ”Helge”. Det är EM i december. Och Sverige behöver alltid en frisk terrier…

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista