handboll

Video: Så sänkte Sverige Tunisien

1:40 min

Dalibor Doder storspelade när Sverige besegrade Tunisien i handbollsherrarnas premiär.

I herrlandslagets första OS-start på tolv år följdes laget åt av Tunisien, i ungefär en kvart. Sedan kom fem raka blågula mål och efter det kändes det klart.

– Den glädjen och den fightingspiriten vi visade på planen har fattats under VM-kvalet och i EM senast. Så det här kändes riktigt bra, summerade Dalibor Doder.

Sverige spelade sedan kontrollerat, och släppte inte till mycket bakåt. Men framförallt så var det farten och viljan som imponerade.

Sverige kontrade som att det var 90-tal, och det hårdförda tunisiska försvaret hängde helt enkelt inte med.

Det var egentligen bara nervöst en gång under matchen. Det var under den första halvleken när Kim Andersson landade på knäet. Men det var ingen fara med stjärnan.

Bäst i matchen var Dalibor Doder som visade upp hela sitt register och noterades för åtta mål totalt.

– Det spelar ju egentligen ingen roll vem som gör målen, men bollen ska ju in. Jag hade ju en himla massa returer så de kallar mig för retukungen nu, skrattade Doder efter matchen.

Doder kan nog räkna med fler kungliga bravader på tisdag. Då möter Sverige värdnationen Storbrittanien, en match där handbollsherrarna är storfavoriter.


Sverige-Tunisien 28-21 (16-11)

Sverige: Dalibor Doder 8, Niclas Ekberg 4, Andreas Nilsson 4, Kim Andersson 3, Jonas Källman 3, Fredrik Petersen 3 (2), 3.
Tunisien: Oussama Boughanmi 6 (4), Wael Jallouz 4, Heykel Megannem 3, Mahmoud Gharbi 2, Selim Hedoui, Aymen Toumi, Issam Tej, Jaleleddine Touati, Amine Bannour, Kamel Alouini.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se