Foto: Elise Amendola/Scanpix
Tennis

Historisk inomhusmatch i OS-tennisen

Det blir ingen match i dag för Sveriges herrdubbelpar i tennis, på grund av allt regnande i södra London. På grund av regnet skrevs det också historia i London i dag.

Robert Lindstedts och Johan Brunströms möte med serberna Novak Djokovic och Viktor Troicki har flyttats fram till i morgon, måndag.

När regnet bröt ut på söndagen är det bara på centercourten som det kunnat vara spel. Där finns ett tak som skjuts fram och täcker arenan om det blir regnväder.

Det skrevs historia på söndagen. För första gången sedan Stockholms-OS 1912 har olympisk tennis spelats inomhus. Då fanns ju en ren inomhustennisturnering, vilket aldrig funnits sedan dess.

Men denna söndag, efter 100 år, den 29 juli 2012 blev det inomhusspel igen. Det var nämligen under tak, i det som då till hundra procent blir inomhusmiljö som match ett spelades. I den överraskade Julia Görges från Tyskland genom att slå ut världstrean polskan Agnieszka Radwanska med 2-1 i set.

Sedan har också britten Andy Murray hunnit vinna där under tak på centercourten, 6-3 6-3 mot schweizaren Stanislas Wawrinka.

Även om solen stundvis kommer tillbaka och väcker hopp om fortsatt spel ute på de elva sidobanorna är det redan meddelat och klart att det svenska dubbelparet inte behöver vänta längre. Deras match och många andra är redan framflyttade till måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista