Gunilla Fredriksson, förbundskapten i fälttävlan. FOTO: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
Fälttävlan

"Ryttarna gjorde en väldigt bra insats"

5:19 min

Det svenska fälttävlanslandslaget har blandat och gett under de två första dagarnas dressyr i OS.

Det gick väldig klent för Linda Algotsson inledningsvis och avslutades lika dant för Malin Algotsson. Men en ljusglimt har vi fått: Sarah Algottson Ostholt som ligger på en delad fjärdeplats.

Herrarna Ludvig Svennerstål och Niklas Lindbäck har gjort okej resultat och ligger mellan 15:e till 20:e plats.

Sverige ligger på en delad fjärdeplats tillsammans med Irland. Ett resultat som förbundskapten Gunilla Fredriksson är nöjd med.

– Jag tycker att mina ryttare gjorde en väldigt bra insats. Att Sarah höll så pass, det  hade vi hoppats på men det är små marginaler. Men nu gjorde hon en bra insats. Fantastiskt roligt. Och Ludvig som är ung och inte fullt så erfaren gick in på banan och visade vad han kunde.

Att det varit ojämna resultat, från en delad fjärde plats till två bland de sista i det 74 ekipage stora fältet,   stör inte Gunilla Fredriksson nämnvärt. I stället ser hon fram mot tävlingens andra moment, terrängritten.

– Jag tror att terrängmomentet kan passa oss. Jag släppte  ut linda medvetet som första ryttare med stor erfarenhet för att gå ut och gå på terrängbanan först så att vi kan få ett facit på hur terrängbiten ser ut. Att hennes dressyr inte ligger i toppen visste jag från början. 

Efter terrängritten återstår även banhoppningen.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista