Foto: Robert Tennisberg
Skytte

Skeetherrarna tror på medalj

6:57 min

Stefan Nilsson och Marcus Svensson är två svenska skeetskyttar som siktar på OS-final i London.

Tre av fem grundomgångar avgörs på måndagen, vid Royal Artillery Barracks, och de två sista samt finalen skjuts på tisdag.

Både Nilsson och Svensson är skåningar och födda 1990, så de har framtiden för sig. OS i Rio de Janeiro är det stora målet, men kapaciteten finns för båda att kunna placera sig högt redan nu.

– Det har vi bevisat under året. Jag vann för-OS här i London, och Stefan var i särskjutning till final vid Världscupen i Lonato (Italien), så visst finns kapaciteten, säger Stefan Nilsson till Radiosporten.

De främsta konkurrenterna anser de vara Achilleos från Cypern, ryssen Shomin, Hancock från USA (regerande olympisk mästare, vår anm.) och fransmannen Terras.

Det enda som stör inför tävlingen är det nät som är uppsatt i bakgrunden av banan.

– Det kan vara lite problem att få bra kontrast på duvan om det är molnigt och dåligt väder, säger Marcus Svensson.

Vi får hoppas att solen skiner över de svenska skyttarna framöver. I OS i Aten och Peking tog Sverige totalt två fjärdeplatser och en femteplats i skytte, så de senaste medaljerna var Hansens och Edmans guld i Sydney 2000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista