simning

Sarah Sjöströms tunga fyrbannelse

1:45 min

Sjöström slutade fyra i finalen i 100 meter fjäril och blev dessutom av med sitt världsrekord.

Sarah Sjöström börjar bli van att sluta fyra. En plats hon hamnade på två gånger under VM 2011, både på 100 m fjäril och 200 m frisim.

Och tyvärr upprepade hon den bedriften på söndagskvällen.

Uppladdningen inför OS 2012 stördes också av halsfluss och Sjöström fick ställa in SM i maj.

Tidigare under 2012 visade hon fin form i den kommande OS-bassängen, där hon dessutom krossade det svenska rekordet på 200 meter frisim.

I försöket såg hon en aning seg ut men tog sig enkelt vidare. Semifinalen vann hon men hennes tid där var en knapp sekund långsammare än storfavoriten Dana Vollmer.

I finalen handlade allt om just Dana Vollmer. Sjöström fick en bra start och var bra med i loppet på den första sträckan. Men i vändningen tappade hon, precis som i de tidigare loppen.

Sjöström kom ikapp igen, men kunde inte rå på Vollmer som gick som tåget. Amerikanskan vann loppet med tiden 55,98, som är nytt världsrekord.

Sjöström lyckades inte ta sig förbi Ying Lu och Alicia Coutts som blev tvåa respektive trea. Sjöström simmade in på 57,17

En tung dag för Sarah Sjöström som missar medalj med bara några tiondelar, och som också blir av med sitt världsrekord från VM 2009.

Radiosporten
radiosporten@sr.se