Djurgården-Elfsborg 0-0

Serieledarna klarade en poäng

1:36 min

Två lag som var väldigt välorganiserade försvarsmässigt. Kanske lite rädda att förlora. 0-0 slutade mötet mellan Djurgården och serieledaren Elfsborg i fotbollsallsvenskan.

Två lag som borde ha börjat snegla över axeln. Djurgården på grund av ett kvalstreck och Elfsborg som fått sällskap i toppen - Malmö var uppe på samma poäng innan söndagens match.

Djurgården gick in för att sätta försvarsspelet. Elfsborg gjorde likadant. Båda lagen gjorde det bra, vilket ledde till att matchen slutade 0-0.

– Vi gjorde en väldigt bra match i dag mot ett duktigt Djurgården som ju har spelat elva matcher i rad här utan att förlora. Vi gick stenhårt för tre poäng och det kunde blivit en seger, men vi kunde också förlorat, säger Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson till Radiosporten.

Boråsarnas yttermittfältare Niklas Hult var ett typexempel. Bra framåt, men framförallt - hem, hem - för att hamna på rätt sida i försvaret. Och han var inte den enda.

Men visst kom en del chanser. Djurgårdens Ricardo Santos cykelsparkade så när in ett drömmål. Elfsborgs Lasse Nilsson klackade, ni vet så där som Sverige åkte på ett baklängesmål i EM mot England, men utanför. Och Djurgårdens James Keene hade ett läge när han hade öppet mål, men lyckades få bollen över.

Men bästa chansen hade Joona Tiovo i hemmalaget. Från straffpunkten strax innan halvtid. Med en långsam löpning fram till bollen och ett långsamt skott. Som Kevin Stuhr Ellegaard räddade.

– Kevin gjorde en kanonräddning där och höll nollan igen, för fjärde eller femte matchen i rad, säger Jörgen Lennartsson.

Lika nöjd var inte Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.

– Jag tycker att vi hade bra möjligheter att kunna ta tre poäng i dag. Vi har en straff vi missar, vi har ett jätteläge där Santos håller på att göra ett konstmål sedan har vi väl tre-fyra bra chanser i andra halvlek där målvakten gör bra räddningar.

Mot slutet av matchen tryckte Djurgården på utan framgång och mötet slutade, som Djurgården nu är så vana vid, oavgjort.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se