Inte alltid så stressigt

Att vara volontär under ett OS kan säkert vara hur kul och intressant som helst. Men arbetsuppgifterna varierar. Alla har inte de mest intensiva uppdragen.

Tänkte på det när jag satt på bussen i The Olympic Park idag. En av alla frivillga fick plötsligt det som verkade vara Dagens Uppdrag. Bussen kom nämligen till den korsning han hade ansvaret för, samtidigt som en av OS-limousinerna. Vederbörande insåg att här behövde han agera. Upp med ena handen som stopptecken till bussen samtidigt som bilen av ett känt tyskt märke vinkades förbi.

Undrar om han blev alldeles utschasad efter detta väl genomförda uppdrag.

Allt det där påminner mig om den kinesiske militär som jag la märke till under sim-VM i Shanghai förra året. Han hade sin postering strax innanför avspärrningarna på andra sidan gatan från säkerhetskontrollen sett. Där stod han i en veckan på post. Stirrandes in i en mur. I givakt.

Jag tror faktiskt att jag räddade hans dag den gången jag försökte gå ut på hans sida av gatan. Då fick han i alla fall röra på sig. Och därmed föra en vilsekommen europé till den rätta vägen ut från tävlingsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista