Foto:Scanpix montage: Radiosporten
allsvenskan

Mak påtänkt som Gais-tränare

Gais kommer att presentera sin nya tränare innan lördagens match mot Åtvidabergs FF och ett av de namn som nu kopplas ihop med Göteborgsklubben är holländaren Jan Mak.

Jan Mak, som just nu är inne på sitt elfte år som utvecklingsansvarig i IF Elfsborg, bekräftar att Gais varit i kontakt med Elfsborg.

– Jag vet om att Gais pratat med Elfsborg om mig, men mer än så varken vill eller kan jag säga just nu, säger han.

Efter att Alexander Axén hoppade av uppdraget som tränare för Gais har klubbledningen jagat en ersättare. Enligt den planering klubben haft skulle den nya huvudtränaren presenterats idag, men så blir det inte.

– Vi är inte framme än. Vi är nära en lösning, men samtidigt beredda på att allt kan hända och vi har därför parallella spår vi jobbar med, säger Mats Persson, sportchef i Gais.

I förra veckan bekräftade förre Helsingborgs IF-tränaren Conny Karlsson att han blivit kontaktad av Gais.

– Det stämmer. Conny är ett namn som vi diskuterat, men vi har pratat med flera och jag vill inte prata mer om de alternativ vi jobbar med, säger Mats Persson.

Jan Mak är 67 år och kom till Sverige i början av 1980-talet efter att ha fått sin fotbollsgrund i holländska Volendam.

Den första tränarsejouren avverkades i Halmstads BK under åren 1981-1984.

Därefter har det handlat om tränaruppdrag i Halmia och Brage innan han mellan åren 1988-1990 tränade Elfsborg.

Efter denna period har det handlat om korta gästspel på tränarsidan i Finland och i hemlandet Holland samt en kortare period i Norrby innan Jan Mak blev utvecklingsansvarig för Elfsborg för elva år sedan.

Jan Maks avtal med Elfsborg löper ut i november i år.

—Jag noterar att mitt namn nämns i sammanhanget, men jag vill avstå från att prata nu. Vad som händer framöver vet man aldrig, säger Jan Mak.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista