Maria Gretzer. Foto: Niklas Larsson/Scanpix.
Ridsport - fälttävlan

Gretzer: Oskärpa bakom fallen

1:38 min

Två dramatiska fall och sju ryttare som har brutit – men den hopptränaren Maria Gretzer tycker inte att det är fel på banan.

Skandal tycker somliga om den OS-banan i terrängritt som kallas för den svåraste någonsin och redan har fått sju ryttare att avbryta tävlingen, två av den efter ganska dramatiska fall.

Men den svenska hopptränaren Maria Gretzer tycker tvärtom att banan är ganska enkel – men jobbig, och att det är just tröttheten som ligger bakom de många missarna.

– Hindret som har haft två fall är egentligen ett enkelt och trevligt hinder men det är nog för att hästar och ryttare inte har riktigt samma skärpa på slutet och då kan det hända saker, säger Gretzer till Radiosporten.

Hon tror inte heller att det finns någon risk att tävlingen avbryts helt för att den skulle vara för farlig för ryttare och hästar.

– O nej! Vi har sett väldigt många fina ritter och vädret är perfekt så det har jag absolut inte haft någon känsla av över huvud taget.

Gustav Landmark
gustav.landmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista