Bredare pall ger bredare leenden

Allsvenskan i fotboll kanske inte alltid har så mycket att exportera när det gäller kvalité men tänk om man kunde exportera medaljsystemet?

Ni vet, guld till ettan, stor silvermedalj till tvåan, liten silvermedalj till trean och brons till fyran. För vem har egentligen bestämt att det ska vara just tre medaljer? Inga tårar efter fjärdeplatser och dessutom skulle SOK lättare uppfylla sina medaljmål.

Fler idrottare skulle vända hem från ett OS lyckliga, vi i media skulle få mer att berätta om, sponsorerna skulle ha fler OS-medaljörer i sina stall och så vidarare.

Det finns ingen ände på fördelarna med detta och vill IOK inte rakt av anamma Allsvenskans variant med stort och litet silver kan man ha kvar den nuvarande hierarkin med guld-silver-brons och helt enkelt lägga till en fjärde medalj. Förslag skjutna från höften: mässing, järn, tenn.

Fast det är klart, det skulle nog bli en hel del besvikna ansikten under ett OS ändå: någon måste ju komma femma…

David Sauter
david.sauter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista