handboll

AG Köpenhamn i konkurs - svenskar utan klubb

6:27 min

Den danska handbollsklubben AG Köpenhamn med bland andra Kim Andersson i laget har gått i konkurs. Nu tror Magnus Wislander att den svenske landslagsmannen kanske flyttar hem till Sverige.

Danska storklubben i handboll, AG Köpenhamn, meddelade under dagen att det blir konkurs.

Det innebär att fyra svenskar står utan jobb: tränaren Magnus Andersson, högersexan Niclas Ekberg, vänstersexan Fredrik Petersen och storskytten tillika högernian Kim Andersson.

Att hitta nya klubbar lär lösa sig för de tre spelarna ganska snabbt, men det är inte vad svenska landslaget önskar att det nu blir agentkontakter och förhandlingar mitt under OS.

– Det är inte optimalt när stor del av lediga tiden kommer handla om det. Samtidigt måste alla i landslaget någonstans förstå situationen och kanske bör de få en dag att lösa problemen för att sedan få en deadline när det måste bli fokus på landslagets spel i OS, säger Radiosportens handbollsexpert Magnus Wislander

Avseende var spelarna kan ta vägen – blir det spel i Sverige för någon?

– Jag tror att Kim som hittat boende i Ystadstrakten ligger närmast tillhands som ju redan flyttat hemåt i och med att familjen redan bor i Sverige. De övriga är nog mer redo och intressanta för andra proffsklubbar.

Tränaren Magnus Andersson då?

– Han ligger nog sämst till i att få tag i nytt jobb på en gång. Han får ett tag semester innan första tränaren i någon klubb blir sparkad eftersom alla lag så här dags har en tränare. Längre fram tror jag att Magnus kan vara en potentiell svensk förbundskapten, säger Magnus Wislander.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se