Fotbollsallsvenskan

Stahre: "Det är en viktig match"

4:07 min

Ikväll möter IFK Göteborg Syrianska på hemmaplan i allsvenskan i en av lagets viktigaste matcher på länge. Seger och tre poäng betyder att IFK lämnar lagen kring strecket en bit bakom sig, men om IFK förlorar så ser läget allt sämre ut.

Göteborg - Syrianska
Matchstart: 19:00
Arena: Gamla Ullevi
Referent: Jens Prytz

Det är en riktig sexpoängsmatch som utspelar sig på Nya Ullevi ikväll. Båda lagen står på 17 poäng och har eftersom Gefle förlorade mot Malmö i lördags chans att lägga lite mark mellan sig och kvalstrecket.

Gefle som förresten gav IFK Göteborg en rejäl åktur på Strömvallen i förra omgången och vann med 5-0. Den matchen vill IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre glömma och blickar istället framåt mot kvällens drabbning.

– Vi kommer från en resultatmässig katastrof i matchen mot Gefle så det är läge att visa att vi är ett bättre lag än så, säger han.

Hur ser läget ut i truppen?

– Vi tillät oss själv att vara riktigt destruktiva efter matchen mot Gefle och sen efter det har vi mobiliserat all kraft för att göra en bra insats ikväll. Vi har haft fyra bra träningsdagar och kört på bra så jag ser positivt på kvällens match.

Inför kvällens match saknar Syrianska målvakten Dwayne Miller som blev utvisad sist mot Helsinborg men också IFK Göteborg har en av nyckelspelarna avstängd, nämligen Nordin Gerzic. Dessutom har Tobias Sana lämnat laget för Ajax. På plussidan kommer Kjetil Wæhler och Robin Söder tillbaks in i truppen.

Hur viktigt är det med tre poäng i den situationen som ni befinner er i nu?

– Det är en levande fråga och det är jätteviktigt.

Och vad händer om det skulle bli förlust ikväll?

– Det står skrivet i stjärnorna. Vi tänker inte så utan vi tänker på att vi ska vinna matchen ikväll och det här tillhör fotbollens värld att man står inför olika utmaningar. I den perfekta av världar hade vi legat i tätposition men nu är vi inte det och då handlar det om att vara otroligt fokuserad och vinna matcher så att vi kommer därifrån så vi kan börja titta uppåt, säger Mikael Stahre.