OS-rodd

Tränaren: "Väldigt stor nervpress"

2:41 min

Frida Svensson blev under tisdagen klar för OS-semifinal i singelsculler. Men svenskan övertygade inte i kvartsfinalen.

Hon slutade trea efter ett spänt och nervöst lopp.

– Det var inte riktigt bra. Jag tänker för mycket, jag måste släppa det, var Frida Svenssons kommentar till Radiosporten efter kvartsfinalen.

Tränare Johan Flodin tycker att Frida Svensson var för passiv under loppet. Något som berodde på den stora nervositeten.

– Det var ganska hög anspänning innan loppet för det blir väldigt mycket ett sådant där måstelopp. Kommer man inte på en bra placering här är man rökt. Då blir det väldigt stor nervpress, säger Johan Flodin till Radiosporten.

Nu väntar en semifinal och ett nytt måstelopp för Frida Svensson på torsdag. Ett lopp som det inför finns viss anledning till oro för.

– Det här ska vi vakna på och reagera på förstås. Men Frida egentligen aldrig i de här loppen där det inte varit nödvändigt att vinna gjord det. Utan hon har alltid lyft sig ett snäpp eller två när det varit mycket viktigare. Och jag hoppas hon kan göra det igen, säger Johan Flodin.

Förväntningarna på Frida Svensson har varit stora inför OS. Någon som Johan Flodin tror spelar in på hennes insats så här långt.

– Det är klart att det finns en hel del ångest kopplat till det här också. Men det ska vi prata om nu.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se