Fotboll - Allsvenskan

Fejzullahu till Djurgården

Djurgårdens IF svarar för en sensationell värvning på transferfönstrets första dag.

Klubben skriver på sin hemsida att Mjällby AIF:s främsta målskytt den här säsongen – anfallsspelaren Erton Fejzullahu nu är klar för Djurgården.

24-årige Erton Fejzullahu slog igenom tidigt och blev utlandsproffs redan som 17–åring, då han skrev kontrakt med storklubben FC Köpenhamn i danska SAS-ligan.

Efter två år i Danmark värvade Mjällby den talangfulle forwarden och skrev ett fyra år långt avtal med sitt nyförvärv.

Efter en stark vårsäsong, då Erton Fejzullahu gjorde 13 mål för Mjällby i superettan och avgjorde cupmöten mot Malmö FF och Hammarby, skrev Mjällbyspelaren på ett avtal på fyra år med holländska NEC Nijmegen i Eredivisie i juli 2009.

På hösten 2009 svarade Erton Fejzullahu för fyra mål i Sveriges EM-kvalmatch för U21-landslag mot Kazakstan, en match som Sverige vann med 5-1.

Skador och svag form medförde att säsongen 2011 innehöll begränsad speltid i Holland och relativt tidigt lånades Erton Fejzullahu ut till danska Randers i SAS-ligan.

För ett år sedan plockade Mjällby hem Erton Fejzullahu och tecknade ett årslångt låneavtal med honom.

Under vårsäsongen har Erton Fejzullahu gjort sex mål för Mjällby, vilket tillsammans med anfallskompisen Pär Ericsson gör honom till lagets främsta målskytt så här långt.

Mjällby har haft en köpoption för Erton Fejzullahu som man för en tid sedan bestämde sig för att utnyttja, men då förhandlingarna om det personliga kontraktet strandade så blev det inget fortsatt spel i den gulsvarta klubben.

Erton Fejzullahu kommer nu till en allsvensk konkurrent och kommer att möta sin gamla klubb i höst.

NEC Nijmegen har kommit överens med Djurgården om en transfersumma.

Djurgården ska också ha erbjudit Erton Fejzullahu ett kontrakt som han valt att acceptera.

Erton Fejzullahu har gjort 31 matcher i eredivisie, 23 allsvenska matcher, 59 matcher i superettan och 7 U21-landskamper.

Hans moderklubb är Högadals IS.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se