Segling

Seglare på bronsplats

2:03 min

Fredrik Lööf och Max Salminen fortsätter att göra en imponerande insats i OS regattan i Weymouth.

Dagens resultat en femte och en tredje plats och ändå blev avståndet till guld och silver större eftersom värsta konkurrenterna britterna Ian Percy och Andrew Simpson och Brasilianarna Robert Scheidt och Bruno Prada var före i båda seglingarna.

– Med lite bättre kryssar är vi absolut där, säger Fredrik Lööf till Radiosporten och berättar om en sömnlös natt efter att han sent i går kväll fått besked om att brasilianarna hade tappat sin mast på den svenska starbåtens mast. Fredrik och Max Salminen hade inte tid att kolla om det blivit något fel på masten, men den höll över dagens seglingar och Fredrik och Max tänker använda vilodagen i morgon till att ta ner masten och se om det blivit någon skada.

Lööf och Salminen håller bronsplatsen sju poäng efter den ledande Britten och tre efter tvåan från Brasilien. Detta efter sex av elva seglingar.

Rasmus Myrgren i laser ligger även han på tredje plats men laserklassen har bara seglat fyra seglingar. Myrgren var fyra och femma i dagens seglingar.

49: er seglarna Jonas von Geijer och Niklas Düring ligger femma efter fyra seglingar, dagens placeringar 12 och 8.

– Efter omständigheterna är vi inte missnöjda, vi hittade inte riktigt rätt på banan idag och var lite osäkra.

Finnjolleseglaren Daniel Birgmark kom på nionde plats i dagens båda seglingar och ligger sammanlagt åtta. Jonas Högh-Christensen från Danmark fortsätter att imponera en vinst och en andraplats idag innebär givetvis ledning, dansken stryker en sjua och räknar tre segrar och två andraplatser.

Storfavoriten i klassen Ben Ainslie är 10 poäng efter på andra plats.

Skall det bli en dansk som hindrar Ben Ainslie från att tangera Paul Elvströms rekord med fyra raka OS guld.

I laser radial kom Josefin Olsson 5a och 18 e idag och ligger på 13 e plats.

Klassen leds av Annalise Murphy från Irland som vunnit alla fyra seglingarna hittills.

För den svenska matchracingbesättningen Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson fortsätter det att gå trögt, dagens båda matcher slutade med förlust och med 0–6 i resultatlistan måste det nog bli seger i samtliga återstående matcher om man skall nå kvartsfinal.