Gustav Larsson och Emma Johansson. Foto: Scanpix.
OS-cykel

Larsson: Jag ska "kräma ut allt"

4:14 min

Under onsdagen är det dags för de svenska cyklisterna att ge sig ut på gatorna i London med omnejd igen när OS-tempoloppen ska avgöras.

Emlilia Fahlin tror att USA och Kanada gör upp om guldet.

– Det finns en handfull tjejer som har gått in för att tempot är deras grej. Tätstriden blir tuff, säger Fahlin till Radiosporten.

Fahlin har haft problem med sin cykel inför OS, men vad är hennes målsättning i London?

– Det har inte helt klaffat under året i tempocykeln, det är svårt att säga en resultatplacering. Jag går in hundra procent och går in för att tömma kroppen. Men frågan är hur långt det kan räcka.

Emma Johansson missade medalj i linjeloppet och har inte för höga förväntningar på dagens tävling. Men för Gustav Larssons är det dags för paradgrenen, herrarnas tempolopp.

För fyra år sedan i Peking tog han ett OS-silver, endast besegrade av den temposuveräne schweizaren Faian Cancellara.

Säsongen har varit upp och ner för svensken. Efter en fin inledning med seger på prologen i Paris-Nice drabbades han av ryggproblem under Tour de France och bröt.

Hur det ligger till med OS-formen är osäkert.

– Det kan jag verkligen inte svara på utan så väl känner jag inte alls min kropp. Det är snarare någonting man märker efter målgången.

Gustav Larsson har inte satt upp något mål, utan väljer att ge allt och se hur långt det bär på den ganska platta och snabba banan.

– Självklart kommer jag lyckas kräma ut allt jag har i kroppen för tillfället. Frågan är hur fort det går. Det är den stora frågan.

Emma Johansson har lagt besvikelsen över sjätteplatsen på linjeloppet bakom sig och tar nya tag i dag. Och tempolopp är något hon blivit bättre på det senaste året. 

– Jag har kört mycket snabbare i år på alla tempolopp som jagställt upp i så det ska bli spännande att köra. Jag vet inte riktigt hur långt det kan räcka men det sitter mycket i min kropp som jag hoppas att jag kan få ut.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista