FOTO: ADAM IHSE / SCANPIX
IFK Göteborg - Syrianska 1-0

Välbehövlig seger för IFK Göteborg

3:53 min

IFK Göteborg vann mot Syrianska med 1-0. Det var Göteborgs första seger sedan den 2 maj. Desto jobbigare för Syrianska som fortfarande ligger farligt nära kvalstrecket.

IFK Göteborg - Syrianska 1-0
Radiosportens Jens Prytz valde lagens lirare:
IFK Göteborg: Tobias Hysén
Syrianska: Johan Arneng

En riktigt viktig match spelades på Gamla Ullevi på tisdagen. Både lagen hade vid seger chans att skapa ett litet utrymme ner till kvalplats.

Viktigt då att Tobias Hysén satte 1-0 efter 13 minuter. Att målet var viktigt märktes av den glädjen Hysén visade efter sitt mål, den forne skyttekungen har ju haft problem med målskyttet under säsongen. Något som också skulle visa sig senare under matchen, då han missade ett solklart friläge.

IFK gick till en rättvis halvtidsledning, 1-0. Men i den andra var det bortalaget Syrianska som startade bäst, laget hade en boll i ribban och en chans som rensades undan på mållinjen. Det var en match med målchanser, IFK:s Selakovics sköt via målvakten i ribban och de blåvita hade även en boll i stolpen.

– Första halvlek är jättebra men i andra halvlek blir vi lite ängsliga. Det var väl ingen höjdarhalvlek i sig. Det som funkar är väl att vi inte släpper till så mycket målchanser säger Hysén efter matchen.

Mer än ett mål blev det inte i matchen och IFK tar tre viktiga poäng och ligger nu fyra poäng ovanför kvalstrecket. Syrianska däremot har bara en poäng ned till samma streck.

– Vår insats idag är inte bra. Vi gör väldigt mycket misstag, i första halvlek får vi inte till den högra press vi vill. När vi väl får tag i bollen så slår vi bort den direkt, tyvärr säger Syrianskas assisterande tränare Kleber Sarenpää.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

IFK Göteborg-Syrianska FC 1-0((1-0))

1-0 Tobias Hysén (13).

Varningar, IFK Göteborg: Stefan Selakovic. Syrianska FC: Rabi Elia, Robert Massi.

Domare: Johan Hamlin, Bro.

Publik: 8 453.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista