Tinne Wilhelmsson-Silfvén och Don Aurelio. FOTO: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
os-ridsport

Tinnes rutin ska lyfta laget

1:44 min

En av dagens OS-höjdpunkter ur svensk synviknel är lagtävlingen i dressyr. En tävling där sverige har en fjärdeplats att försvara – och försöka förbättra.

Jörgen Persson i alla ära, men den svenske bordtennisspelaren som i London gjorde sitt sjunde OS är inte den enda svensken som kan stoltsera med gedigen OS-rutin.

Tinne Wilhelmsson-Silfvén gör sin sjätte OS-start när dagens lagtävling i dressyr inleds. På meritlistan finns två fjärdeplatser i grenen, senast i Peking för fyra år sedan och den första för 20 år sedan i Barcelona.

Men att jämföra känslan inför de olika starterna tycker hon är svårt.

– Det kanske är svårt att jämföra men just nu är vårt lag i ett härligt läge. Jag tror att vi alla tre är väldigt på gång. Våra hästar är väldigt fina. Det känns bra just nu, säger Tinne Wilhelmsson-Silfvén.

När Tinne Wilhelmsson-Silfvén är van vid den stora scen som OS innebär är hennes hest Don Auriello helt ny i sammanhanget.

– Han är bara tio så han har inte varit ute så mycket. Det är ungt i det här sammanhanget så han är inte så rutinerad men än så  länge har han tagit det med ro.

Det svenska laget i lagtävlingen i dressyr består även av Minna Telde med hästen Santana och Patrik Kittel med Scandic.

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista