Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och Erton Fejzullahu. Foto: Scanpix.

Efter värvningen: Dif irriterat på Mjällby

5:59 min

Djurgården presenterade igår förre Mjällbyspelaren och tidigare Hollandsproffset Erton Fejzullahu som det första nyförvärvet under transferfönstret. Men uppgifter om transfersumman som Erton Fejzullahus förra klubb Mjällby gick ut med under gårdagen har skapat irritation.

Enligt uppgifter till Radiosporten är företrädare för Djurgården besvikna på Mjällby som enligt dem försöker få affären att verka dyrare än vad den är, för att på så sätt få Mjällbys situation att framstå som bättre.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson vill inte närmare kommentera uppgifterna.

– Vi sköter vårt och Mjällby får sköta sitt. Vi kommenterar våra transfers på ett sätt som vi vill göra och vad Mjällby gör för stå för dem, säger han.

Mjällby, som också inledningsvis var beredda att köpa loss sin inlånade spelare från NEC Nijmegen, berättade igår att affären kostade Djurgården 10 miljoner kronor och att det var summor som inte Mjällby som förening kunde matcha.

– Det får stå för dem. Jag konstaterar att vi gjort en riktigt bra affär och att vi kommer att få oerhörd nytta av vår nya spelare, säger Magnus Pehrsson.

Djurgården väljer utåt att hålla en låg profil, men uppgifter till Radiosporten gör gällande att klubben vid två tillfällen under gårdagen blev ordentligt uppretade på Mjällby.

Först när Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson gick ut officiellt och meddelade att affären var klar och att Djurgården skulle presentera Erton Fejzullahu inom kort. Sedan när Mjällby meddelade att man inte kan vara med och slåss om värvningar som kostar 10 miljoner kronor.

– Vi inriktar oss på att följa vår policy och vår linje gentemot våra seriekollegor och andra klubbar. Vad Mjällby gör är inte min sak att kommentera, säger Magnus Pehrsson.

Inte heller Djurgårdens informationsansvarige Jonas Riedel vill öppet säga något om det inträffade.

– Jag vill inte kommentera hur Mjällby har agerat. Det får stå för dem. Vi har en policy i vår förening att inte prata om andra klubbar i sådana här sammanhang, säger han.

Djurgården har tecknat ett fyraårsavtal med Erton Fejzullahu.

Enligt vad Radiosporten erfar har det kontraktet kostat drygt två miljoner kronor och sedan tillkommer en månadslön till Erton Fejzullahu på strax över 100 000 kronor samt en viss procent vid en eventuell vidareförsäljning.

– Inga kommentarer, säger Magnus Pehrsson.

Djurgården räknar med att kunna använda Erton Fejzullahu både i en släpande roll bakom anfallslinjen och längst fram som spets.

– Han visade på träningen i dag att han har unika egenskaper. Jag kommer att spela honom redan på måndag mot Sundsvall, säger Magnus Pehrsson.

Djurgården hoppas mycket på sin nya spelare, men utsikterna att få behålla honom under hela kontraktstiden är små, enligt klubbens manager.

– En spelare med de här kvaliteterna brukar vandra vidare och jag har svårt att tro att han kommer att fullfölja fyra år hos oss innan han går vidare i karriären, säger Magnus Pehrsson.

Djurgården ska, enligt uppgifter till Radiosporten, kontaktat företrädare för Mjällby efter incidenterna under gårdagen.

– Det vill jag inte kommentera mer än att vi brukar ta sådana här saker utanför media, men om det skett i detta fallet vill jag inte kommentera, säger Jonas Riedel.

Erton Fejzullahu har gjort 31 seriematcher i Eredivisie, 23 allsvenska matcher, 59 matcher i superettan och sju landskamper för U21.

Han skrev i juli 2009 på ett fyraårskontrakt med NEC Nijmegen.

NEC Nijmegen lånade ut Erton Fejzullahu våren 2011 till Randers i danska SAS-ligan och under hösten till Mjällby AIF. Låneavtalet med Mjällby löpte ut igår – samma dag som han tecknade ett fyraårskontrakt med Djurgården.

Erton Fejzullahu kommer att få tröja nummer 10 i Djurgården.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista