Handboll

Video: Sverige utklassat av Frankrike

1:24 min

Tredje raka OS-förlusten, pinsamma 17-29 (11-16) mot Frankrike. Händer inget anmärkningsvärt tar handbollslandslagets OS-äventyr slut på fredag.

I VM:s åttondelsfinal i december var Sverige tio minuter från att slå ut Frankrike. Det är svårt att tro för den som såg onsdagens OS-match i Copper Box.

På tio minuter gjorde svenskorna fler tekniska fel än vad som är okej på en halvlek. Bollen var som en tvål i händerna på spelarna och försvaret, normalt Sveriges styrka, hade inte mycket att sätta emot fransyskorna.

VM-tvåan, ledd av den magnifika Mariama Signate, ryckte snabbt till 8-2. Förbundskapten Per Johansson testade det mesta - time out, målvaktsbyte, nya anfallsuppställningar - utan större effekt.

Starten på andra halvlek signalerade att Sverige var på gång. Men det var bara tillfälligt. Förnedringen fortsatte - inför ögonen på prinsarna Daniel och Carl Philip dessutom.

Johanna Ahlm, sex mål, var ensam om att få godkänt i ett Sverige som är mycket illa ute inför de två sista gruppspelsomgångarna. Det är långt ifrån säkert att segrar mot Spanien (fredag) och Sydkorea (söndag) räcker för att ta en av fyra kvartsfinalplatser.

På förmiddagen spelade Norge oavgjort mot obesegrade Sydkorea, 27-27.

TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista