1 av 4
Radiosportens Mats Fagerström väntar på OS-silvermedaljören Sara Algotsson-Ostholt i mixed zone, Greenwich Park (London). Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 4
En ledig kväll under OS i London tillbringades med jordgubbar, The Guardian och landhockey. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
3 av 4
Landhockey i OS i London 2012: Argentinas målvakt värmer upp inför mötet med Storbritannien (förlust 1-5). Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
4 av 4
Det hettade till i gruppspelsmatchen mellan Storbritannien och Argentina i landhockey. Britterna vann med 5-1. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

I väntan på nästa OS-medalj

Sara Algotsson-Ostholt på hästen Wega är den enda medaljör vi reportrar har fått vänta på i mixed zone här i London hittills. Den väntan var lång, men väntan på fler medaljer är - ännu längre.

Kollega Mats Fagerström (som syns närmast kameran på den första bilden i bildspelet ovan) fick vänta en dryg timme på att få prata med Sveriges första OS-medaljör detta olympiska spel.

Medaljceremonierna och diverse andra utdragna preludier efter fälttävlan i Greenwich Park under tisdagen gjorde till och med den lugne värmlänningen "Fagge" rejält irriterad.

Men det är ändå ingenting mot den irritation som vi känner över den långa och segdragna väntan på fler svenska OS-medaljer.

När ska de komma egentligen?

Tänk om ridsportlandslaget fixar SAMTLIGA svenska medaljer under detta OS.

Det är inte helt otänkbart (både Patrik Kittel, dressyr och Rolf-Göran Bengtsson, hoppning har medaljchans - liksom dressyr- och hopplaget), även om vi hoppas att andra idrotter ska bidra så småningom.

Jag hoppas på roddaren Lassi Karonen i fredagens final, då är jag på plats tillsammans med roddreferent Linn Nenzén. Hoppas på en låååång väntan i mixed zone efter Karonens medaljceremoni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista