Från vänster: Johan Brunström, Sofia Arvidsson och Robert Lindstedt. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
tennis

Alla tennissvenskar utslagna

Robert Lindstedt hade ingen lyckad dag i Wimbledon. På drygt två timmar hann han åka ut OS-turneringen två gånger om. Först i herrdubbeln, sedan i mixed.

Först förlorade Robert Lindstedt ihop med Johan Brunström mot kroaterna Marin Cilic och Ivan Dodig i den andra omgången av herrdubbeltruneringen.

Kroaterna bröt svenskarnas serve tidigt i det första setet, till ställningen 3-1, och släppte sedan aldrig greppet om matchen.

Setsiffrorna skrevs till 6-3, 6-2 till kroaternas fördel. Svenskarna hade två breakchanser, men lyckades inte förvalata dem.

Nu är det färdigspelat för Lindstedt/Brunström, som vann mot serbiska paret Novak Djokovic/Viktor Troicki i den första omgången. För Cilic/Dodig väntar nu det spanska paret David Ferrer/Feliciano Lopez i den tredje omgången.

Sedan, bara dryt två timmar senare, föll Lindstedt igen. Den här gången i par med Sofia Arvidsson i mixeddubbeln.

Paret förlorade mot det italienska paret Roberta Vinci/Daniele Bracciali, med siffrorna 3-6, 6-4, (8-10). Det tredje setet avjordes i ett tiebreak.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista