segling

Fortsatt topp-häng för seglarsvenskarna

1:56 min

Både den svenska 49:ern, med Jonas von Geijer och Niclas Düring, och lasern med Rasmus Myrgren ligger på sammanlagd fjärde plats efter dagens seglingar.

Båda båtarna hade dessutom en likartad dag med ett dåligt och ett bra resultat.

Von Geijer och Düring började dagen med en 17:e plats och visade sedan prov på god moral när man blev fyra i den andra. Sammanlagt ligger GKSS duon på fjärde plats två poäng från bronset, men det återstår tio seglingar i klassen.

– Det var skönt att få in en bra placering i andra racet, vi var lite besvikna efter första.

Australien leder på tio poäng, Nya Zealand har 23 poäng, Frankrike 30 och Sverige 32.

Rasmus Myrgren i laser var 25:a i dagens första segling och tia i den andra. Han ligger på fjärde plats efter sex seglingar av elva.

Myrgren har ont i sin skadade högerhand men ser ett större problem den gulflagg som han fick första dagen. Skulle han dra på sig en gulflagg till så blir han diskad i den segling där han får den och det innebär att Rasmus håller igen.

– Jag är lite passiv på även på länsarna på grund av gulflaggen. Jag hittar inte gränsen för vad jag vågar.

Cypern leder laser-klassen på 12 poäng. Australien har 13, Kroatien 19 och Sverige 35.

I laser radial ligger Josefin Olsson på 18:e plats efter sex seglingar av elva. Och matchracingdamerna Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson är nu utslagna även i teorin. Två förluster i dag gör att svenskorna förlorat samtliga sina åtta matcher hittills.

Man var ytterst nära att besegra totalledande Australien idag men blev passerade kort för mållinjen.

Per Kahl, Weymouth
per.kahl@sveriesradio.se