Nu vänder vi blad

Ciao tutti!

Kollektivt hjärnsläpp. Felsläpp av bollen. Släpande hemspring.

Där ungefär har ni det svenska damlandslagets insats mot Frankrike. Stryk - ja. Utklassade – snudd på. Förnedrade – kanske.

30 tekniska fel gjorde att man nästan satt och önskade att tjejerna skulle skjuta bollen ut i spelargången i stället för att passa fel. Allt för att slippa kontringar. Nio kontringsmål för Frankrike första halvlek.

Som tränare är det den värsta matchen man kan ha. Vad man än försöker – för försöker gör man säkert från bänken – så händer inget. Alla gör alla fel man kan och då spelar det ingen roll vad man gör.

Man kan tycka att springa hem är grundläggande. Men det går inte om man har sirap i benen.

Man kan tycka att passningar ska sitta på rätt ställe av tjejer där dom flesta är eller har varit proffs. Men det går inte om tajmingen inte finns där.

Man kan tycka väldigt mycket. Men det går inte att ändra resultatet. Historien är skriven.

Nu finns bara en sak att göra – vända blad.

Två matcher är kvar, fyra poäng att spela om. Faktum är att det inte är några monster vi möter. Det är tjejer med två ben, två armar, hjärta, lungor och hjärna. Inte kan väl alla andra plötsligt vara så mycket bättre än dom svenska tjejerna? Eller?

Mats Dahlberg, London

mats.dahlberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista