Frida Svensson. Foto: Scanpix
OS-rodd

Ingen final för Svensson

5:24 min

Frida Svensson gick inte vidare till final i OS-roddens singelsculler.

Hon klarade inte en plats bland de tre bästa i sin semifinal utan slutade femma i roddstadion i Eton Dorney på torsdagen.

– Jag vill bara gråta. Jag såg verkligen det här OS:et som mitt OS, och jag tycker att jag har förberett mig jättebra, säger en besviken Frida Svensson till Radiosporten.

– Jag har haft jättebra folk runt omkring mig och det har varit lugnt och tryggt. Jag har verkligen trott på mig själv, och så kommer vi hit. Första loppet blir en besvikelse, andra loppet är lite bättre. I dag är det bästa loppet jag har rott här nere, men det är ändå inte det där sprudlande Frida-rodden som jag kan göra.

Hon fick ro på ytterbanan i semifinalen, något hon tror kan ha gjort att hon hade svårt att komma in i loppet. Hon och amerikanskan Genevra Stone, på bana två och fyra i mål, påverkades starkt av sidvind.

– Men man ska inte skylla på banan eller på väder och vind. Jag blir för passiv, vet inte om jag tappar jagarlusten eller vad det är. Om det helt enkelt är så att jag inte orkar vet jag inte.

Svensson får nu rikta in sig på B-finalen istället.

– OS är inte över för mig än. Nu ska jag slåss om plats7-12 och det tänker jag verkligen göra med hjärtat.

– Så här efter förlusten så siktar jag gärna på Rio om fyra år. Just nu är det viktigaste att vi pushar på Lassi (Karonen) och stöttar honom.

Linn Nenzén, London
linn.nenzen@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista