FOTO: JANERIK HENRIKSSON
OS-fotboll

Dennerby: "Aldrig haft en sådan frisk trupp"

Landslaget tränade idag i Glasgow inför fredagens kvartsfinal mot Frankrike. Mittfältaren Johanna Almgren har drabbats av influensa och isolerats på hotellet. Trots det är Dennerby överraskad över hur frisk truppen är.

– Man vill ju aldrig att någon ska vara sjuk eller skadad, men nu är vi inne i den fjärde matchen i detta mästerskapet och vi har ingen skadad spelare. Vi har inte haft ett byte i truppen sedan vi samlades för ett par veckor sedan. Jag har aldrig varit med om att ha en sådan frisk trupp som jag har idag.

Johanna Almgren har visat upp influensasympton med feber och förkyldning. Hon är nu isolerad från den övriga truppen, allt för att undvika att sjukdomen ska sprida sig.

– Innan Almgren sattes i isolering delade hon rum med anfallstjärnan Lotta Schelin, så vi får hoppas att smittan inte sprider sig säger Radiosportens Susanna Andrén.

Sveriges lagkapten Nilla Fischer har haft känningar och stod över matchen mot Japan, men känner sig nu redo för kvartsfinalen.

– Det känns bättre och bättre, det var perfekt att jag fick vilodagen mot Japan säger Fischer.

På fredag väntar kvartsfinal mot Frankrike, ett lag som Sverige slog i bronsmatchen i senaste VM.

– Dom har ju individuellt skickliga spelare och en väldig speed. Sen får vi skära av dom spelvägarna dom vill nyttja, offensivt är dom väldigt bra och det är där vi måste se upp avslutar Fischer.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se
Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".