skytte

Håkan Dahlby: "Enklare att slå underifrån"

Med totalt 13 bom i dubbeltrapens tre första serier är Håkan Dahlby klar för OS-final. Men att ta medalj blir svårt.

– Jag är fortfarande inte nöjd med mitt skytte. Men om vinden fortfarande är så ojämn i finalen så kan mycket hända, säger Dahlby till Radiosporten och tillägger:

– Det är tufft att stå där och veta att man kan vinna en OS-medalj för de som är i ledningen. Det är enklare för oss som kommer underifrån.

Håkan Dahlby missade final i OS 2008 med minsta marginal.

Och efter den tredje serien såg det inte helt ljust ut för svensken. I första serien sköt han fem bom och tog 45 poäng, i den andra och tredje serien tog han 46 poäng.

Om det skulle bli en finalplats hängde på hur det gick för italienaren Francesco D'Aniello, indiern Ronjan Sodhi och ungraren Richard Bognar. Och turligt nog för Dahlby gick det inte så bra i tredje serien för dem.

D'Aniello sköt 44, Sodhi 42 och Bognar tog platsen efter Dahlby till final.

Där möter de också Vitali Fokeev och Vasily Mosin, Ryssland, Fehaid Aldeehani, Kuwait och hemmahoppet Peter Robert Russell Wilson - som leder inför finalerna med bara sju bom.

Klockan 16.00 börjar finalen, Radiosportens sänder direkt i P4.

Lovisa Giertta
lovisa.giertta@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".