Foto: Mats Dahlberg
Handboll - Magnus möter

Ahlm: "Man får visa hjärta och kämpa"

Magnus Wislander möter Johanna Ahlm
4:07 min

Johanna Ahlm är, enligt Magnus Wislander, en av de få tjejerna som hela tiden gått för fullt i det svenska handbollslandslaget.

– När det går tungt så gäller det att  visa hjärta och kämpa. Jag hoppas det är så folk ser på mig när jag spelar, säger Johanna.

Men hon håller inte med Magnus om att det svenska laget är dåliga att springa.

– Vi har testat och vi har bättre resultat nu än för ett år sedan. Fast, det är klart, tester är ju en sak. Vi förlorar på våra tekniska fel som gör att vi kommer efter. Det handlar mer om hjärta än kapacitet

Johanna, med friidrottsbakgrund, har varit en av få som gjort kontringsmål. I landslaget har hon spelat på alla tre niometerspositionerna och även hunnit med en sväng som vänstersexa.

– Helst vill jag spela V9 eller M9. Men nu är det som det är och jag gör så gott jag kan när jag hamnar som H9. Fast, då hade det förstås varit bäst om man haft en vänsterarm att skjuta med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".