FOTO: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
OS - skytte

Lindeberg: "Fantastiskt"

Lindeberg: "Så nära perfektion man kan komma"
1:37 min

SOK:s ordförande Stefan Lindeberg var mäkta imponerad av Håkan Dahlbys silverprestation.

Håkan Dahlby hade efter 13 bomar i kvalet ett tufft utgångsläge inför finalen. Men Dahlby var iskall när han säkrade Sveriges andra OS-silver.

– Jag är alldeles slut. Att skjuta 49 träffar i en OS-final är för mig en makalös prestation. Bara att han tog sig till final tycker jag är väldigt stark, det är otroligt kul att han får lyckas, sa Stefan Lindeberg till Radiosporten.

Dahlby har varit med länge. I Aten var han i final medan som stort guldhopp i Peking missade finalen med en hårsmån. Känslan efteråt var att detta var en revanch.

– Jag är övertygad om att han kände det själv också. Oj oj oj, jag tyckte det syntes på honom vilken otrolig glädje han kände. Det här var väl värt.

Du ser berörd ut?

– Ja, det är klart. Han har varit med i våra satsningar i många år. Och efter att ha varit bra och haft svackor så knyter han nu ihop säcken och skjuter bäst i finalen. Han kunde till och med hota om guldet till slut, det här är enastående, säger Lindeberg.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".