Foto: Jussi Nukari/Scanpix
segling

Flera medaljlägen för de svenska seglarna

Fredrik Lööf: "Vi bara gasar på"
1:28 min

Fredrik Lööf och Max Salminen på bronsplats när tre seglingar återstår.

Starbåten med Fredrik Lööf och Max Salminen behåller tredjeplatsen i den olympiska regattan men knappade in på bronsplacerade Brasilianarna Robert Scheidt och Bruno Prada.

Lööf och Salminen var fyra och etta i dagens två seglingar, enda felet att både ledande Storbritannien och Brasilien var före i den seglingen där Fredrik och Max var fyra.

I dag seglade vi bra säger en nöjd Fredrik Lööf till Radiosporten.

– Vi bygger självförtroende hela tiden.

Efter åtta seglingar av elva är ställningen GBR Ian Percy och Andrew Simpson 12p, BRA Robert Scheidt och Bruno Prada 22p och SWE Fredrik Lööf o Max Salminen 22 Brasilianarna räknas före Sverige på att man har en andra plats, båda har två ettor men Lööf har ingen tvåa.

– Vi vill ha kontakt med engelsmannen innan medaljfinalen, säger Lööf om resultat läget.

Anton Dahlberg och Sebastian Östling i 470 fick en mycket bra start på regattan en fjärde och en sjätteplats och sammanlagd tredje plats, Storbritannien och Österrike är före.

– Det är inte tillfälligheter som gör att vi var med där uppe, vi har haft bra fart.

– Vi kommer att vara med och kriga där uppe i många race.

Jonas von Geijer och Niclas Düring fortsätter att segla bra i 49: er en 14 e och en tredje plats idag och sammanlagd femteplats efter halva regattan.

Daniel Birgmark ligger på nionde plats i finnjolle båda dagens seglingar utanför topp tio och Birgmark får nog nöja sig med att sikta på att stanna kvar bland de tio bästa för att få segla medaljfinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".