Sverige firar ett mål i den olympiska fotbollsturneringen. FOTO: HUSSEIN MALLA.

Fischer: "Vill visa att vi är bästa laget"

Tomas Dennerby: ”Kommer bli en fantastisk afton"
2:53 min

Klockan 13:00 spelar de svenska fotbollsdamerna OS-kvartsfinal mot Frankrike. På spel står en chans att få slåss om en Olympisk medalj.

Det är ett taggat svenskt lagt som kommer vandra in på gräset i Glasgow. Det intygar lagkapten Nilla Fischer.

– Alla är väldigt taggade för det är de här matherna man vill spela. När det gäller vinna eller försvinna. Speciellt i ett sådant här mästerskap.

Men ska det bli en lyckad dag för Sverige gäller det att blågult håller kol på Frankrikes anfallsvapen Elodie Thomis som kan oroa motståndarna med sin fart.

– Vi får hålla koll på henne bland annat. De har väldigt skickliga spelare offensivt så vi behöver egentligen se upp med hela deras offensiva linje, säger Nilla Fisher.

Sverige besegrade Frankrike i bronsmatchen i VM förra sommaren. Nu lär fransyskorna jaga revansch.

– Det är klart att ha det i ryggen är bättre än att ha förlorat den matchen mot dem. De kommer säkert ha en väldig revanschlusta och vi vill visa att vi är det bästa laget, säger Nilla Fisher.

Förbundskapten Tomas Dennerby hoppas få se ett svenskt spel som påminner om bronsmatchen från 2011.

– Matchen i fjol var en utav de bästa matcherna vi gjort på väldigt  länge. Det var ett fantastiskt stabilt försvarsspel och vi spelade även fyndigt anfallsspel. Kan vi prestera på den nivån vet vi redan nu att det kommer bli en fantastisk afton, säger Dennerby.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".