Foto: Anders Wiklund/Scanpix
ridsport

Dressyrlaget vidare trots svag start

Gretzer: ”Förvånad att så många var bra”
6:18 min

Efter Minna Teldes svaga start i dressyrens lagtävling red Sveriges Patrik Kittel och Tinne Wilhemsson-Silfvén upp Sverige till avgörande delen.

Tinne Wilhemsson-Silfvén och hästen Don Auriello, även kallad Anton, slutade på 74.271 poäng och Patrik Kittel med Scandic var tätt därefter, på 74.073 poäng.

Och det räckte precis till en avgörande del i lagtävlingen för det svenska laget där också Minna Telde och hästen Santana ingår.

– Jag tycker att det ändå var en bra start på Grand Prixen. Den är mitt svagaste tävlingsmoment, säger Patrik Kittel.

Även Tinne Wilhemsson-Silfvén var nöjd med dagens resultat.

– Jag är jättenöjd med känslan för det första, sen hade jag två fel, ett i tvåorna och ett litet i saxen och med de felen är jag också nöjd med poängen. Sen vill jag givetvis inte göra fel men det händer ju alltid ibland kanske.

Maria Gretzer, hopptränare för Svenska ridsportsförbundet säger såhär om svenskarnas insatser:

– Patriks och Tinnes hästar såg väldigt fina ut i dag, men jag är förvånad över att så många ekipage gått utan missar. Och att Patrik och Tinne drog på sig någon miss för mycket kostade mycket poäng, säger – De hade behövt nå upp till sin högsta nivå för att hänga med de bästa. Tre ekipage slutade på över 80 procent, så de tär riktigt hög klass på många.

Silfvén och Wilhelmsson slutade på 14:e och 15:e plats i den individuella tävlingen. Minna Telde hamnade på 44:e plats. Laget hamnde på sjunde plats och är som sista lag vidare till den avgörande delen i lagtävlingen.

Christian Olsson
christian.olsson@sverigesradio.se

 Sofia Forell
sofia.forell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".