Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Friidrott

Video: Tornéus säkrade finalplats

Michel Tornéus: "Jag är inte nöjd än"
4:32 min

Första hoppet tog Michel Tornéus vidare till OS-längdhoppsfinalen.

Med medvind i ryggen inledde Michel Tornéus med en dålig plankträff, men det blev ändå ett långt hopp på 8.03. Det skulle visa sig att det räckte till en plats i längdhoppsfinalen.

– Det är en stor glädje att ta mig till final, men jag är inte nöjd än, det är nu man ska börja jobba. Vi är tolv kvar och alla kommer att satsa stenhårt, säger Michel Tornéus efter kvalet.

Tornéus andra försök blev betydligt sämre, 7.49 i svag motvind. Inför sista hoppet låg svensken femma och han valde att stå över sista hoppet efter att i princip redan ha säkrat en finalplats.

– Det var ritktigt kul att få hoppa i dag och jag kände att banorna är snabba. Jag lyckades gå ut och sätta ett bra förstahopp och sen var det klart. Jag kände att det räckte och sen tog jag det lugnt medan jag väntade in resultaten.

När alla hoppat klart slutade Tornéus på en sjätte plats.

Finalen hoppas på redan i morgon lördag klockan 20.55.

– Det är det här jag har haft som mål och det är bara att gå in i morgon och försöka ha kul, så får vi se hur långt det räcker.

Sofia Forell
sofia.forell@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".