FOTO: TOBIAS RÖSTLUND / SCANPIX
OS-bordtennis

Persson: "Nu får det vara slut"

Sverige pressade femfaldiga europamästarna Tyskland i bordtennisens lagtävling. Men Tyskland visade sig starkast och vann med 3-1.

Jörgen Persson öppnade bra och vann den första matchen mot världstjärnan Timo Boll med 3-1 i matcher.

– Det känns tungt. Vi fick ju den starten vi hade hoppats på, men tyvärr spelar Ovtcharov väldigt bra säger Persson.

Det här var väl ditt sista OS?

– Ja det var det. Tyvärr så blev inte singel som jag hade hoppats på. Hade jag spelat på den nivån jag gjorde idag i singeln så hade jag gått längre där, man har gått och grämt sig många dagar. Men det är ändå kul att se att man kan spela på denna nivån.

Det såg länge bra ut även för Pär Gerell som spelade andrasingeln, men tyska Dimitrij Ovtcharov blev för svår för Gerell. Tysken vann tillslut med 3-2 i set.

I dubbeln spelade Jens Lundqvist och Pär Gerell mot Timo Boll och Bastian Steger. Även där drog Tyskland det längsta strået och vann med 3-0 i set.

Jörgen Persson var tvungen att vinna sin sista OS-match för att hålla liv i lagtävlingen - men det blev förlust mot 24-rankade Bastian Steger.

I första set, som slutade 12-14, hade Persson två setbollar. I andra stod det 7-7. Då tog Steger fyra poäng i rad. Och i tredje hade han 8-4, men tappade till 10-12.

– Nu får det vara slut. Jag fick inte de resultatet jag hade hoppats på så att nu är min tid förbi på den internationella pingisscenen. Men att jag inte har lyckats på OS någon gång , det grämer mig.

Hur ser framtiden ut?

– Jag vet inte, jag får smälta lite det här först. Det är stor chans att jag blir kvar inom pingisen, det är det jag kan avslutar Persson.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se
Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sr.se

Sverige-Tyskland 1-3

Jörgen Persson-Timo Boll 11-6, 11-7, 14-16, 11-8,
Pär Gerell-Dimitrij Ovtcharov 14-16, 11-9, 11-6, 4-11, 8-11,
Jens Lundqvist/Pär Gerell-Bastian Steger/Timo Boll 9-11, 8-11, 9-11,
Jörgen Persson-Bastian Steger 12-14, 7-11, 10-12.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".