Foto: Tobias Röstlund /Scanpix.
Ridsport

Bratt Fredricson till sjukhus

Lyssna på Christian Olssons referat av Lisen Bratt Fredricssons hoppning
3:48 min

Lisen Bratt Fredricson blev avkastad under hoppningen och fick föras till sjukhus. Hon är mörbultad men kommer att starta i lagtävlingen på söndagen.

Svenska hoppryttaren Lisen Bratt Fredricsson fördes till sjukhus.

Anledningen var hennes och hästen Matrixs fall i dagens inledande hopptävlingar under OS.

– Den utan tvekan största incidenten under hopptävlingarna här i Greenwich Park, säger Radiosportens referent Christian Olsson.

Ekipaget föll på tredje hindret och Lisen slog i ryggen i fallet när de som första svenska hopptävlande startade i förmiddags.

Varför fördes hon till sjukhus?
– Vi sådana här fall, kan det uppstå kompressionsskador på diskar i ryggen eller halskotor. Hon har tagit sig till sjukhus bara för att försäkra oss att inget sådant har uppstått. Hon har inga känningar alls egentligen, säger SOK:s presschef Björn Folin till Radiosporten.

Är hon osäkert startande i lagtävlingen som startar i morgon?
– Inte i nuläget om de inte upptäcker någonting annat, fortsätter Folin.

Efter undersökning på sjukhus kunde man konstatera att inget var brutet på Lisen Bratt Fredricson, men att hon är mörbultad. Men det ska inte vara någon fara för hennes start i lagtävlingen i morgon.

Bratt Fredricsons häst Matrix är oskadd.

Johnny Byström
johnny.bystrom@sr.se

Christian Olsson
christian.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".