FOTO: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Fotboll

Dennerbys öde ingen bråskande fråga

SvFF:s orförande Karl-Erik Nilsson: ”Det är ingen ko på isen"
2:16 min

Efter de svenska fotbollsdamernas kvartsfinalförlust mot Frankrike i OS-turneringen har spekulationerna om eventuella efterträdare till förbundskapten Thomas Dennerby tagit fart.

Dennerby som haft förbundskaptensjobbet i sju år har kontrakt med Svenska fotbollförbundet året ut. Och efter fredagens 2-1-förlust mot Frankrike har spekulationerna om efterträdare till Dennerby tagit fart.

Men enligt Karl-Erik Nilsson, ordförande på Svenska fotbollförbundet, SvFF, är det en fråga som inte är akut.

– Vad vi kommer att göra nu är att utvärdera årets mästerskap. Och när den är gjord räknar vi med att vi har en första kort,snabb rapport på förbundsstyrelsens möte den 16 augusti. Sen fortsätter vi diskussionerna. Det är ingen ko på isen utan vi kommer hantera den här frågan i lugn och ro, säger Nilsson.

Sverige står som arrangör för EM 2013 och är därmed direktkvalificerat till turneringen. En av namnen som nämnts i media  som tänkbar förbundskapten för landslaget då är Pia Sundhage, som just nu leder USA:s damlandslag.

Karl-Erik Nilsson svarar undvikande när Radiosporten frågar om förbundets intresse för Sundhagen.

– Det är en rent hypotetisk fråga, men vi vill se alla goda ledare i svenska fotbollsförbundets organisation, oavsett vad de heter. Vi behöver många som är engagerade och duktiga och Pia är en sådan, absolut.

Linda Nordén
linda.norden@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".