Segling

Myrgren: "Förklarade krig mot mig"

Den inlämnade protesten mot Rasmus Myrgren avslogs och därmed lever fortfarande Myrgrens medaljdrömmar.

Myrgren klarade protesten men fruktar att Kroaten tänker hämnas i finalen.

– Han mer eller mindre förklarade krig mot mig när vi satt och väntade på protestutslaget.

Rasmus Myrgren klarade protestförhandlingen mot Kroaten Tonci Stipanovic, och ligger därmed trea inför medaljfinalen. Rasmus har en poäng tillgodo på den fjärdeplacerade Kroaten och kan bara bli trea eller fyra.

Nu fruktar Rasmus att Kroaten skall få hjälp av sin träningskamrat den andraplacerade Cyprioten med att förstöra medaljfinalen för Rasmus. Cyprioten har visserligen en teoretisk chans att ta guld, men den är mycket liten. I så fall skall han vinna finalen samtidigt som den ledande Australiern Tom Slingsby blir åtta eller sämre.

Rasmus Myrgren oroar sig för att Cyprioten inte tror på den möjligheten själv och i stället väljer att segla bort Rasmus och hjälpa sin träningskamrat Stipanovic till en bronsmedalj.

– Han mer eller mindre förklarade krig mot mig när vi satt och väntade på protestutslaget.

– Det börjar likna Robinson där man skapar allianser och pakter, de här två killarna från Kroatien och Cypern har hittat varandra, jag skulle själv behöva någon allians.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".