1 av 3
Radiosportens seglingsreferent Per Kahl på plats i OS-hytten i Weymouth där OS-seglingarna avgörs. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
2 av 3
Kommentatorshytterna under OS-seglingar i Weymouth 2012. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.
3 av 3
Radiosportens seglingsreferent Per Kahl på plats i OS-hytten i Weymouth där OS-seglingarna avgörs. Foto: Martin Sundelius/Sveriges Radio.

Här bor ensamseglaren Per Kahl under OS

Radiosportens eminente seglingsreferent och reporter, Per Kahl, bor inte med oss andra i London. Han är förpassad till Weymouth, knappt tre timmars tågfärd sydost om huvudstaden.

I skrivande stund är det bara någon timme från start i medaljracet i Starbåtsklassen, och där har vi anledningen till att Per Kahl nu har fått sällskap av undertecknad.

Fredrik Lööf - som här gör sitt sjätte OS - och OS-debutanten Maz Salminen kommer att segla hem minst ett brons här i dag.

Saxade följande rader om förutsättningarna från Radiosportens sajt:

I medaljfinalen deltar de tio bästa båtarna och poängen räknas dubbelt, För att avancera måste Lööf och Salminen ha Brasilien två platser efter sig och för att passera de ledande britterna måste man vara sex platser före.

Exempelvis skulle placeringarna SWE 1, BRA 3, och GBR 7 betyda svenskt guld.

Visst hoppas vi på ett guld - men jag är ju på plats  I så fall det fjärde i raden (av totalt fyra) som jag har haft förmånen (och turen) att uppleva på plats under de 30:e olympiska sommarspelen.

Medan du väntar på medaljracet, kolla in hur Per Kahl har det i sin kommentatorshytt.

Till sist, en liten historielektion som Per Kahl snappat upp under sin vecka här:

Det var här, från hamnområdet i Weymouth, som britterna skickade de flesta av sina soldater inför Dagen D och landstigningen i Normandie under andra världskriget.

Jag tillhör de som älskar historia och historiska platser.

Tur dock att det i dag handlar om betydligt roligare saker än krig. Jag gjorde nämligen aldrig lumpen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".